2011. június 25., szombat

Implantáció

Implantátum, Implantáció

Mikor ajánlott az implantátum?

A foghiány időtlen idők óta nagy problémát jelent az emberiség számára. A rágással kapcsolatos nehézségek, valamint a fogak elvesztése által okozott gátlások miatt sokan választják ma is a közösségtől való elzárkózást. Legtöbben kivehető fogsor hordására kényszerülnek. Van, akit kielégít ez a megoldás, másoknak azonban rendkívüli kellemetlenséget jelenthet egy, a szájban állandóan ide-oda csúszkáló fogpótlás. Azokban az esetekben, amikor a betegeknek még megfelelő számú és elhelyezkedésű saját foga van, lehetséges megoldás a rögzített hídpótlás készítése. E módszer nagy hátránya, hogy szükséges hozzá a megmaradt, egészséges fogak lecsiszolása. Ha ez utóbbiakkal bármi történne, bizonytalanná válik az egész fogmű léte.
Napjainkban a korszerű és esztétikus megoldást az implantátumokon nyugvó hidak jelentik. A fogorvosi implantátum, olyan bioanyagból készített műgyökér, amelyet az elvesztett fogak helyére ültetnek be a fogpótlás viselése céljából. Anyaga a legtöbb esetben tiszta, ötvözetlen titán, ezt az anyagot teljes mértékben elfogadja az élő szervezet. Az implantátumok eültetéséhez speciális szempontok szerint kialakított saját műszerkészlet került kifejlesztésre, melyek kiváló minőségű, a nemzetközi ajánlásoknak megfelelő, rozsdamentes anyagból készülnek.

Melyik rendszert ajánljuk?

A CAMLOG ®implantátum rendszer kifejlesztésével az volt a cél, hogy a fejlesztő team: dr. A. Kirsch és Dr. L. Ackermann implantológusok 25 éves implantációs és protetikai tapasztalatai alapján innovatív, a gyakorlatban megbízhatóan alkalmazható implantátum rendszer jöjjön létre, és új standard szülessen az implantátum-műcsonk kötésben. Az új tudományos eredmények és a széleskörű klinikai tapasztalat segítségével a CAMLOG® rendszert új alapokon tervezték. A rendszer csak a minimálisan szükséges alkotórészeket tartalmazza, ezért a klinikus, az asszisztens és a fogtechnikus számára egyaránt jól áttekinthető és gyakorlatias.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése